X
 20.06.2016 Наука

Идеите на Жак Лакан - најголемиот француски психоаналитичар на 20-от век

Ви нудиме анимирано видео кое ќе ви даде појасна смисла за тоа што пишувал Жак Лакан, што најголемиот француски психоаналитичар на 20 век сфатил за луѓето и како дошол до интригантниот концепт на таканаречената „фаза на огледало“ .

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука