X
 02.04.2019 Живот

Децата со аутизам имаат способности и треба да добијат можност да ги искористат, советува Јасмина Трошанска

2 Април е Светски ден на свесноста за аутизмот. Денес, следејќи го трендот за обезбедување на правата на лицата со посебни потреби, голем дел од децата што се во спектарот на аутизам посетуваат редовно училиште. Како можеме да им помогнеме?

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот