X
 02.04.2020 Здравје

Грижа за децата, стрес за работното место, работа од дома... Да го зачуваме менталното здравје!

Искусувањето стрес и т.н. негативни емоции може да имаат и позитивни последици. Луѓето што одбрале и/или научиле здрави начини за совладување на стресот стануваат психолошки поотпорни и со поголема благодарност кон животот и она што го имаат. По доживеан поголем стрес и траума многумина продолжуваат да живеат поисполнето и со повисока цел. Со грижа и планирање можеме да бидеме психолошки силни за време на оваа пандемија и целото ова искуство да го искористиме за лична трансформација и личен раст и развој.

Советите на психологот Александра Бошкова прочитајте ги на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје