X
 03.04.2022 Живот

Хрватска вработува студенти за одење низ шумите

Мислите дека не постои совршената работа? Што мислите за заработување додека пешачите во шума?

Компанијата „Хрватски шуми“, која е одговорна за шумите и шумското земјиште во Хрватска, бара 53 студенти кои ќе одат низ шумите и ќе обележуваат и мерат стебла за сечење.

Работата се одвива од 7 до 15 часот, а ангажманот трае до 30 септември. Одбраните студенти ќе добијат надомест од 29,30 куни за час, што е околу 240 денари.


Дали вие би работеле вакво нешто?

Извор: Moj faks
Насловна фотографија: Pixabay
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот