X
 04.02.2019 Живот

На 11 години Давид учи да програмира и да кодира на Ардуино

Единаесетгодишниот Давид Мијалковиќ пробива шифри на сите можни игри, ги знае сите видови „Виндоус“ од нивното создавање до денес, сите верзии и подверзии на „Андроид“, а во последно време најголем предизвик му е Ардуино – електронската платформа заснована на лесни за користење хардвер и софтвер, која овозможува создавање уреди и направи.

Прочитајте повеќе на Деца.мк


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот