X
 02.04.2020 Образование

Бесплатен онлајн-курс за развивање видеоигри

Последната деценија речиси секој совет за кариерата или успехот е поврзан со програмирањето. Експертите сметаат дека наскоро сите ќе знаеме да програмираме, па затоа ги советуваат сите да почнат да учат програмски јазици. Но, како да се почне?


Фото: Pixabay

Со помош на „Јунити“, платформа за видеоигри, може да почнете веднаш. Од минатата недела платформата почна бесплатно да нуди курс за развивање интерактивен софтвер, а не е потребно искуство за да го следите.

Курсот вклучува видеа кои ќе ви одземат 35 часа. За време на курсот се почнува со учење на основите на програмскиот јазик C#, а подоцна се учи и развивање на целосна видеоигра.


Фото: Pixabay

На „Јутјуб“ веќе има многу корисни видеа за програмирање од „Јунити“, но ова е ретка можност да се следи сертифициран курс од платформата, и тоа бесплатно. Курсот може да го пронајдете овде.

Автор: Марк Вилсон
Извор: fastcompany.com 
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование