X
 04.06.2019 Живот

Студенти од колеџ во Њу Џерси покажуваат колку рециклирачки отпад создава кампусот за една недела

Студентите од колеџ во Њу Џерси кои се дел од тимот за рециклирање, заедно со волонтери, создадоа проект наречен „Биди повеќе од 9 отсто“ за да покажат колку рециклирачки отпад произведува кампусот во една неделa - повеќе од 58 килограми!

Рециклирањето е еколошки, но не и најодржлив метод. Шишето со вода што би можеле да го рециклирате, што повторно може да се претвори во шише вода, можеби нема да се рециклира вториот пат.

Многу места имаат „единечно“ рециклирање. Можеби ова рециклирање е подобро, но исто така е виновно за огромното зголемување на загадувањето што прави вашето рециклирање повеќе да не може да се рециклира. Загадувањето води до рециклирачки предмети што се фрлаат во депонии. Околу 25 отсто од она што завршува во контејнерите е загадено.

Погледнете го видеото за да видите како можете да го намалите отпадот и да го подобрите вашето рециклирање.

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот