X
 05.06.2018 Живот

Бела чума во Македонија: За 23 години 10.000 помалку бебиња

Трендот на намалување на наталитетот се забележува со децении. Тоа директно влијае врз бројот на младото население. Додајте го тука и иселувањето на младите. Македонија одамна е навлезена во демографска старост, вели Дончо Герасимовски, поранешен директор на Државниот завод за статистика

Прочитајте ја информацијата во целост на ДЕЦА.MK


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот