X
 05.09.2015 Живот

Кои се главните разлики помеѓу успешните и неуспешните луѓе?

Отсекогаш постоеле огромни разлики помеѓу успешните и неуспешните луѓе.

Така, успешните луѓе сакаат другите да успеат, додека неуспешните потајно се надеваат дека сите други ќе доживеат неуспех. Успешните нон стоп делат комплименти, додека неуспешните постојано критикуваат. 

 Успешните луѓе секогаш се благодарни, додека неуспешните секогаш мислат дека се во право.

Успешните луѓе им простуваат на другите, додека неуспешните држат лутина и ретко простуваат.

Успешните луѓе ја прифаќаат одговорноста за нивните неуспеси, додека неуспешните ги обвинуваат другите за нивниот неуспех.

Успешните луѓе читаат, додека неуспешните само гледаат телевизија.

Успешните луѓе водат дневник за нивните активности, додека неуспешните само велат дека водат, но всушност не водат.

Успешните луѓе зборуваат за идеи, и сакаат другите да успеат, додека неуспешните озборуваат дурги луѓе и потајно се надеваат дека другите ќе доживеат неуспех.

Успешните луѓе се познати по прифаќањето на промените и постојаното учење, додека неуспешните се плашат од промени и мислат дека знаат се`.

Успешните луѓе поставуваат цели и споделуваа информации и податоци, додека неуспешните никогаш не поставуваат цели и ги чуваат информациите за себе.

Успешните луѓе се исполнети со радост, додека неуспешните со лутина и гнев. 

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот