X
 09.11.2020 Живот

Градинките во време на пандемија - родители ги раскажуваат своите искуства

Дали е безбедно да се посетува градинка во време на пандемија, зависи од повеќе фактори, меѓу кои каде живеете, здравјето на детето, здравјето на членовите на семејството, колку установата внимава на хигиената и какви чекори спроведува за превенција од Ковид-19.
Многу прашања создаваат немир кога станува збор за посета на градинка во време на пандемија.
Колку се внимава на хигиената? Се почитуваат ли протоколите? Како децата ја прифаќаат трансформацијата на градинката? Ако држат дистанца, како да се дружат? Дали новите правила им го нарушуваат комодитетот? Им ја расипуваат ли играта? Дали децата чувствуваат страв или стрес кај персоналот?

Прашавме мајки што ги носат своите деца во градинка.
Нивните искуства прочитајте ги на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот