X
 12.11.2021 Живот

Изложба на млади уметници во салонот „Арт хаб“

Во уметничкиот центар „Арт хаб“ на Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ) денеска, во 12 часот, ќе се отвори изложбата „Нови енергии“, посветена на младата генерација членови на друштвото. Во последните три години во ДЛУМ се зачленија повеќе нови уметници, штотуку дипломирани на Факултетот за ликовни уметности и на други уметнички факултети.

- Сметаме дека треба да им се даде шанса да ја прошират сцената на изложбените активности со свој иновативен пристап. Ќе ја помогнеме можноста на откривање нови таленти, сериозно посветени млади уметници, а оваа изложба ќе биде и нивна отскочна штица за остварување на слободата на изразот - најавува ДЛУМ.

На изложбата Ана Трајковска ќе ја прими наградата „Нови енергии“ за делото насловено „Vicarious“.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот