X
 14.02.2020 Забава

Како да му кажете на математичар дека го сакате

Доколку сте заљубени во некој/а математичар/ка, ова се неколку интересни начини на кои можете да му/ѝ кажете дека го/ја сакате.

Аналитичар:

Моите чувства за тебе паѓаат на секој тест по конвергентни редови.Ако се занимава со хиперболична геометрија:

Линијата има многу паралели, но ти немаш ни една.Ако се занимава со топологија

Покрај сите животни дифеоморфизми, мојата наклонетост кон тебе е непроменлива.Статистичар:

Еден момент со тебе е доволен доказ за отфрлање на нулта хипотезата.Графички теоретичар:

Моето срце е нулта точка со илјадници лакови и сите водат кон тебе.Комбинаторичар:

Како те сакам? Чекај да ги избројам начините...Ако се занимава со веројатности:

Ако те наречам „еден во милион“, евтино би те продала. Ти си настан со нула веројатност.Истражувач на операции:

Откажи го истражувачкиот алгоритам, го најдов мојот глобален оптимум.Логичар:

Мојата љубов е повеќе од безусловна. Бикондиционална е.


Извор: mathwithbaddrawings
Подготвил: Билјана Арсовска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава