X
 26.01.2015 Здравје

Зошто плацебото функционира?


Претпоставуваме дека сте слушнале за плацебо. Тоа се лажни лекови кои се користат за тестирање на ефикасноста на вистинските лекови. Меѓутоа, честопати овие лекови прават пациентите да се чувствуваат подобро. Како? Зошто?Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје