X
 24.04.2015 Здравје

Вакцини - 1983 vs. 2015

Дел ќе речат дека тие се лоши и преидзвикуваат здравствени состојби, но истражувањата покажуваат дека нема никаква поврзаност меѓу вакцините и болестите, на пример аутизмот. Сепак, зошто сега примаме повеќе вакцини отколку порано?

Оваа слика беше објавена од докторката Тенпени, која е позната по своите ставови против вакцинацијата. На сликата се наоѓаат дозите вакцини кои се даваат на деца од возраст помеѓу раѓањето и 6-та година во САД. Останатото е јасно, не?

Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје