X
 07.06.2015 Уметност

Успешно креирани ремек дела со користење на креда, табла и посветеност

Сите се сеќаваме колку беше забавно кога наставниците ни дозволуваа да пишуваме на училишната табла. Постоеше нешто во врска со тој мазен простор и кредите што за нас се чинеше толку важно. И секако, додека некои ја користат таблата за да играат бесилка или нешто слично, некои ученици одат ниво погоре и ги користат за да создадат неверојатни цртежи.

 

цртеж

 

Во Јапонија постои натпревар за уметност на табла. Училиштата од целиот свет дизајнираат творба на таблата, која го одразува нивното училиште, регион и искуството во средното образование пред да влезат во светот на возрасните. Таблата може да биде дизајнирана од 2 до 11 луѓе, и може да ги има сите бои, теми и стилови.

 

Линк до галеријата.

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Уметност