X
 17.04.2015 Уметност

Моќни графити кои ја кажуваат непријатната вистина

Како што светот шета низ градовите, истото го прави и уметноста. И како што уметноста може да инспирира отпор, така можат и ѕидовите на градот да бидат платно за важни пораки.

 

1


Графитите се најурбанистичкиот вид на уметност, и често пати се одлична можност за донесување на идеи на пошироката публика - со оглед на тоа колку големи се зградите, можете да замислете колкаво платно можат да бидат.

Графитите прикажани во галеријата ги прикажуваат еколошките проблеми во денешниот свет. Климатските промени, правата на животните, како и уништувањето на шумите - на графитите е прикажано од се` по нешто. Оваа уметност е навистина голема и е создадена за да ве натера да размислите. И не само да размислите, туку и да делувате!

 

Линк до галеријата.

Подготвил: Тамара Мисирлиевски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Уметност