X
 19.02.2016 Уметност

Сите автопортрети на Пикасо од неговите 15 до 90 години


Доколку погледнете во колекцијата на автопортрети на Пабло Пикасо и ги споредите првиот со последниот, би помислиле дека се работи за различен уметник.

Самиот тој еднаш рекол дека различните стилови кои ги користел во неговата уметност не треба да се гледаат како еволуција, туку како различни теми кои бараат различни методи на изразување. Сите негови автопортрети погледнете ги во галеријата.

ГАЛЕРИЈА


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Уметност