X
 24.08.2015 Економија

Колкава е платата на наставниците низ светот?

Во 2014 година „GEMS Education Solutions“ спроведе истражување испитувајќи колку пари троши владата за образование.

 

nastavnik


Следните плати ја претставуваат просечната годишна плата на наставниците во таа земја.

Швајцарија - 68.820 долари
Холандија - 57.870 долри
Белгија - 51.470 долари
Јапонија - 45.930 долари
Австралија - 44.000 долари
Америка - 41.460 долари
Британија - 40.910 долари
Португалија - 34.590 долари
Шведска - 31.610 долари
Грција - 25.750 долари
Израел - 19.550 долари
Бразил - 14.840 долари
МАКЕДОНИЈА - 4-5000 долари
Индонезија - 2.830 долари

 


Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Економија