X
 03.10.2015 Живот

Започна пријавувањето за Американската Зелена карта

Секоја година, милиони луѓе низ целиот свет играат „лотарија“ за зелена карта. Поднесувањето на пријави за оваа година е во тек.

 
 
На оваа страна - dvlottery.state.gov може да се поднесуваат пријави за извлекување на зелена карта.

Според американската амбасада во Скопје, рокот за пријавување истекува во 12:00 часот, во вторник, 3 ноември 2015. Пријавувањето за Лотарија за иселеничка виза за 2017 се врши по електронски пат, апликации на хартија не се прифаќаат.

Првите резултати ќе бидат објавени на 3 мај 2016 година.

Со среќа на тие што ќе аплицираат.

Како да дознаете дали сте квалификувани за лотаријата за американска зелена карта?

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот