X
 18.10.2015 Образование

Американските студенти добиваат нов луксузен студентски дом


Државниот универзитет во Тексас ќе добие нов студентски дом во близина на кампусот. Студентскиот дом ќе има над 250 соби, фитнес центар кој ќе работи 24 часа, региони за групно учење, дворови и луксузен базен.

Универзитетот во Тексас е 4-от најголем универзитет во државата Тексас со повеќе од 38.000 студенти. Приближно 20% од студентите живеат на кампусот, а отсега сите студенти ќе имаат можност да го користат новиот дом.

ГАЛЕРИЈА


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование