X
 15.12.2021 Живот

Ретко кој ангажира дадилка, родителите бараат „женичка“ за чување дете

Иако најбитната работа за родителите е детето да им биде во сигурни раце, да им го чува некој компетентен, искусен, образован, професионален, сепак, откако ќе ги исцрпат сите други извори – пријатели, препораки, огласи, лични барања, дури потоа ќе се обратат до агенција за дадилки. Според сознанијата на Асоцијацијата, агенциите се последно место на кое родителите бараат дадилка

Изборот на дадилка е една од најголемите одлуки што ги носиме како родители. Потрагата по дадилка вообичаено е исполнета со многу телефонски повици и јавувања, лични интервјуа, бара многу време и концентрација, што им создава дополнителен стрес на родителите. Ова е особено изразено кога бараме дадилка првпат, односно за првото дете. Понекогаш се одлучуваме да ангажираме некое лице по препорака на блиските, понекогаш бараме услуга од агенциите, а можеме да објавиме и личен оглас.

Прочитајте повеќе на Деца.мк

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот