X
 14.08.2018 Здравје

Помогнете му на детето што се бори за здив поради ларингитис

По нападот детето се смирува, ама најчесто следниот се јавува многу брзо

Не е едноставно да го гледате детето како се бори за здив, кашла суво или слушате свиреж додека тешко дише… Многу често причина за тоа е ларингитисот. Тоа е состојба која знае да ги испаничи родителите. Но иако може да ги извади од памет, тие неретко мора да му укажат прва помош на детето пред да го однесат на лекар.

Прочитајте повеќе на ДЕЦА.МК

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје