X
 01.06.2016 Издвојуваме

Кои се најскапите дипломи во светот?

Со 1.2 милијарди долари, студентските кредити во Америка се едни од највисоките во светот и ги надминуваат автомобилските кредити, па дури и долговите на кредитните картички.

 

skapi


Студентите рутински плаќаат огромни трошоци за нивното образование со цел да ја добијат дипломата која тие ја сакаат и за која веруваат дека ќе им донесе одлична кариера. Со тоа на ум, познатата веб страна „Business Insider“ открива кои се најскапите образовни програми во целиот свет.

Програмите варираат од некои од очекуваните категории како што се медицина до помалку веројатни програми за уметности и музички дипломи. Цените наведени се само трошоци за школарина без сместување и други трошоци.

 


Линк до галеријата.

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Издвојуваме