X
 17.09.2016 Живот

Кога нивото на морето ќе порасне

Верувале или не во глобалното затплување, не можете да ги игнорирате фактите - температурата на нашата планета постепено се зголемува. Тоа значи дека нивоата на морињата ќе пораснат. 

СПоред послендите истражувања, нашата клима ќе може да се зголеми само за 2 степени Целзиусови над историски измерената највисока температура, која ќе предизвика природни катастрофи. Дури и да се зголеми за помалку од 2 степени, и тогаш нивото на морињата ќе се зголеми.

На многумина им е тешко да сфатат како тоа ќе изгледа и какви последици ќе има за местата кои се лоцирани до морињата.

Истражувачката група Climate Central го ангажирала уметникот Николај Лам. Одлучиле заедно да им помогнат на луѓето да ги визуелизираат последиците со кои ќе се соочат некои американски градови кога нивото на морето ќе биде значително зголемено.

 

Venice Beach Boardwalk, California  - пред

 

Venice Beach Boardwalk, California   -  потоа

 

 

 

AT&T Park, San Francisko  -  пред

 

 

AT&T Park, San Francisko -  потоа

 

 

Back Bay, Boston   -  пред

 

 

Back Bay, Boston   -  потоа

 

 

Ocean Drive, Miami  -  пред

 

 

Ocean Drive, Miami  -  потоа

 

 

Citadel Military College, Charleston, South Carolina  - пред

 

 

Citadel Military College, Charleston, South Carolina  -  потоа

 

 

 

San Diego Convention Center, San Diego

 

 

San Diego Convention Center, San Diego

 

 

Washington Monument, Washington D.C.

 

 

 

Washington Monument, Washington D.C.


Подготвил: М.П.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот