X
 08.11.2016 Образование

Најдобрите можности на интернет за учење германски и англиски јазик

Одличен начин да се научи странски јазик без многу трошење на време е да учите самостојно на интернет. Можноста постои кога сакате и каде сакате, а сé што Ви е потребно е желба за учење, уред и интернет врска.

знамиња


Овие курсеви се достапни и за почетници и за напредни нивоа, но и за професионалци кои сакаат да се надоградуваат само во својата област. Многу видеа имаат бавен изговор што овозможува подобро да се слуша јазикот, а најголемата предност е што може да се вратите назад во секое време и да повторите што сте учеле.

Разгледајте ги изворите и зависно од јазикот што сакате да го учите, одберете го соодветниот курс и почнете од денес:

Германски јазик

Deutschlandlabor
Deutsche Welle – Langsam gesprochene Nachrichten
Radio D
Slow German
Grüße aus Deutschland
Andrea erzählt
Coffee Break German
Mein Sprachportal
Marktplatz – deutsche Sprache in der Wirtschaft

Англиски јазик

The English We Speak
ESL Pod
Spotlight
Business Spotlight
Learn English
Gerry’s News Digest
Gerrys Diary
Owen in China
English-LingQ
Your English
Languagetreks
Business English Pod
Australia Plus
Подготвил: М.Д.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование