X
 16.01.2019 Живот

Лидија Зорба, психолог: Децата не го следат она што ќе им се каже, туку она што го гледаат како пример

Егзистенцијалните проблеми се најчестите предизвици на родителите, а најмудри се родителите што учат од своите деца. Ова се само две поенти од кусиот, но содржаен разговор со м-р Лидија Зорба, психолог и психотерапевт. Таа зборува и за односот родител-дете, за создавање генерации зрели луѓе кои имаат доволно самодоверба за да можат непречено да го напуштат родителскиот дом и да одгледуваат здрави поколенија, за љубовта и потребата од спорт, заштитата на животните...
Прочитајте повеќе на Деца.мк


Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот