X
 16.05.2023 Стипендии

Стипендии за студирање во Јапонија

Отворени се апликациите за стипендијата „MEXT“. Стипендијата се доделува на истакнати меѓународни студенти.

Јапонското Министерство за образование, култура, спорт, наука и технологија ја обезбедува стипендијата со цел подобрување на меѓународната конкурентност и промовирање активна размена на меѓународните студенти на јапонските универзитети.

Рокот за пријавување зависи од земјата.

ТУКА можете да дознаете повеќе информации. 
Активен до:    31.12.2023
Тагови:

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Стипендии