X
 16.10.2020 Живот

Се пушта ли дете со растечен нос во градинка или во училиште?

Секоја есен се појавуваат настинките и алергиите кога децата ќе почнат да престојуваат во затворени простории. Училиштата се полни со деца што користат марамчиња (и ракави) за да си го избришат носот. Но, оваа година е поинаква, и марамчињата не се доволни, бидејќи родителите не можат да утврдат дали станува збор за сезонска алергија, настинка или Ковид-19. Овде се отвора прашањето дали течењето на носот е доволна причина да се остане дома и да не се посетува настава или градинка.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот