X
 10.01.2017 Живот

Тест од 30-те кој покажува дали сте добра сопруга

Дали некогаш сте се појавиле доцна на состaноците или сте носеле црвен лак? Ако да, според овој тест од 1930-те години можеби нема да бидете добра сопруга.


Џорџ В. Крејн


Денес, дури и најконзервативните меѓу нас ќе сакаат да го погледнат овој тест и да бидат изненадени од неговиот непристоен сексизам и апсурдност. Во 30-те години, сепак, „Marital Rating Scale“, развиена од страна на Џорџ В. Крејн се сметаше за научна.


тест


Кран, почитуван советник и автор на еден од првите услуги за поврзување на парови во нацијата, се сметаше дека е експерт во областа на бракот и женското однесување. За среќа, ние изминавме долг пат од тогаш.


тест

Дознајте дали сте „многу лоша" или „многу супериорна" жена. Листата од левата страна на тестот е со „негативни однесувања“ или „негативни поени“. Десната страна е за позитивни однесувања или „заслуги“.


тест


Секој одговор се вреднува по еден поен освен ако не е поинаку определено. Со среќа при решавањето.
Подготвил: Светлана Петковска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот