X
 19.01.2017 Забава

Визуелна илузија што може да го „експлодира“ мозокот


Што гледате на подвижната слика?

Мнозинството ќе одговори дека гледа бели точки кои се вртат околу централната бела точка  на црниот круг. Нели?


Всушност, тоа не е вистинската слика

Во реалноста, секоја точка се движи горе/долу по белата линија. Фокусирајте се на една од нив и сами уверете се во тоа.

Подготвил: Б.Б.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава