X
 25.05.2017 Култура

Најмирните земји за живеење во светот

Кога станува збор за летен одмор ако сте млади, веројатно е да одберете познато и бучно туристичко место. Но, ако избирате место на живеење, приоритетите би Ви биле поинакви.

езеро
Фото извор: countryliving.co.uk


Една годишна студија од Институтот за економија и мир го мери индексот за мир на нациите и овој пат препорачува 10 земји кои истовремено се и мирни и воодушевувачки.

ГАЛЕРИЈА
Подготвил: М.Д.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Култура