X
 26.05.2017 Живот

Што знае едно дете што се 5000 евра?

Кога станува збор за парите секој родител ги чува подалеку од своите деца, со цел да ги научи дека треба да се биде одговорен кон нив затоа што тешко се заработуваат. Ако ги чувате парите дома, осигурајте се дека не се на дофат на децата, затоа што може да се изненадите непријатно.

пари
Фото извор: Asia Wire


Еден Кинез доживеал шок кога се вратил дома од градот и во својата соба пронашол искинати 50.000 јуани. Неговиот 5-годишен син ја пронашол заштедата и се внесил во играта до толку да направи огромна штета.

Кинезот ја замолил банката да му ги замени парите, но бил одбиен со напомена дека ако сака замена ќе мора да си залепи.


пари 1
Фото извор: Asia Wire

Последните три дена ги минал во обиди да ги спои парите и сепак, на крај рекол дека не го обвинува својот син затоа што е сѐ уште дете.
Подготвил: М.Д.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот