X
 20.07.2017 Уметност

Училиште им ги довери своите ѕидови на улични уметници

Повеќето училишта изгледаат обично, со сигурни хомогени бои и неинспиративни дизајни. Меѓутоа, едно училиште побарало од 100 уметници да ги нацртаат ѕидовите.

grafiti
Фото: Jonk Photography

Тимот од уметници помина три недели сликајќи во внатрешноста на студентската резиденција „Cité Internationale Universitairе“ во Париз. Уметниците, кои биле поканети како дел од „Rehab 2“, урбан фестивал, имале слобода да ја искористат својата имагинација.

За жал, граѓаните ќе можат да уживаат во нивната уметност само одреден период бидејќи уметноста наскоро ќе биде избришана поради реновирање на интернетот. За среќа, фотографите успеале да го документираат проектот,  покажувајќи ја креативноста на графити уметниците.

ГАЛЕРИЈА
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Уметност