X
 18.02.2023 Здравје

Едноминутен тест може да ви покаже дали се здрави вашите бели дробови

Овој тест е идеален за да го проверите здравјето на вашите бели дробови.

Како што пишува во видео објавено на „Тик-ток“, на почетокот имате седум секунди за да земете голем здив. Веднаш потоа треба да го држите здивот дури 40 секунди.

Доколку успеете да издржите докрај, вашите бели дробови се многу здрави. Доколку не успеете, не мора да значи нужно дека имате нездрави бели дробови, но веројатно има простор за подобрување.

@breathbreak

How healthy are your lungs?

♬ 5 Fingaz to the Face (feat. Victoria Justice) - Victorious Cast


Извор: Moj faks
Насловна фотографија: Freepik
Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје