X
 18.03.2020 Живот

Идеи за правење играчки заедно со децата

Психологот Христина Стефановска предлага активности што сама ги користи, а директно влијаат врз развојот на детето во најрана возраст: во развојот на когнитивните вештини и способности на вашето дете, како работната и долгорочна меморија, одржливо и селективно внимание, логика и размислување, визуелна и аудитивна обработка, како и трпение и поголем праг на толеранција кон фрустрација.

Идеите за правење играчки заедно со децата може да ги прочитате и видите на следниот ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот