X
 19.08.2019 Живот

Секојдневието и дилемите на една вработена мајка на мало дете

Да ја чувам покрај себе својата ќерка или да бидам мајка што јури на работа и заработува, умствено се докажува, придонесува во издржувањето и постојано неуморно го мисли малото кое секојдневно отседнува над 8 часа во градинка. Веќе со години мислава ми ја разјадува душата! И додека размислувам, М. ме потсетува дека треба да побрзам, брзањето се претвора речиси во трчање и повторно во автомобил... Брзаме на работа.

Колумната на Ирина Микеска за секојдневието и дилемите на една вработена мајка, прочитајте ја на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот