X
 23.07.2020 Здравје

Како да препознаете дека детето е дехидрирано, објаснува д-р Драгана Емел-Маркоска

Дехидратацијата е значаен губиток на течности од детскиот организам. Во овој процес, освен вода, се губат и електролити. Најчесто дехидратацијата настанува поради повраќање, дијареја и фебрилност или доколку дојде до комбинирање на сиве овие фактори, вели д-р Драгана Емел-Маркоска.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Здравје