X
 20.02.2015 Живот

Стандардите за убавина на телото низ вековите

Проблемите кои ги поврзуваат здравјето и обликот на телото влијаат на луѓето и денес, но тие биле присутни речиси отсекогаш. Според „Psychcentral“, 80% од жените сметаат дека не изгледаат добро. Милиони жени имаат нарушена исхрана поради ова. Меѓутоа, само 5% од жените го имаат телото кое се претставува како „нормално“ во медиумите.

„Базфид“ објави видео во кое ги прикажува стандардите за убавина од времето кога владеел Египет до денес. Се чини дека човештвото има сериозен проблем во врска со ова.


Подготвил: Драгана Петрушевска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот