X
 20.06.2019 Образование

Универзитетски професори за пропустите во предлог-законот за основно образование

Предлог-законот за основно образование предвидува делумно решавање на проблемите на учениците и менторите кои се натпреваруваат на Меѓународните олимпијади, но во оваа форма е целосно нефунционален, велат универзитетски професори кои се директно вклучени во подготовките, организирањето и учеството на меѓунардони натпревари.

Тројцата претседатели на здруженија акредитирани од Министерството за образование и наука да ги продготвиваат учениците за натпреварите по природни науки, професорите д-р Зоран Здравковски од Сојузот на хемичари и технолози на Македонија, д-р Сузана Ќофкаровска-Диневска од Македонското биолошко друштво и доц. д-р Ламбе Барандовски од Друштвото на физичарите на Република Македонија велат дека клучни фактори не се вментнати во нацртот. Прочитајте повеќе на Деца.мк

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Образование