X
 20.10.2019 Живот

Вазна за цвеќиња како противпожарен апарат

Компанијата „Самсунг“ направи вазна која може да биде и фрлачки противпожарен апарат.

За да профункционира вазната, сѐ што треба да направите е буквално да ја фрлите. Надворешната комора со калиум карбонат брзо се лади и помага во потиснувањето на кислородот, гаснејќи го огнот.

Вазната има и мала внатрешна комора во која можете да ставите цвеќиња.

Оваа вазна е направена за да се зголеми свесноста за важноста на противпожарните апарати и досега е дистрибуирана до 100.000 јужнокорејски домови. Наводно, се подготвува производство на дополнителни 200.000 вакви вазни.

Ова е само еден начин на кој вашиот дом може да биде стилски уреден и безбеден.

Подготвил: Билјана Арсовска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот