X
 24.05.2017 Наука

Колку е голема бесконечноста?

Користејќи ги основите на теоријата за множествата, се истражува концептот за „бесконечност од бесконечности“  и се објаснува како тоа ги доведува математичарите да заклучат дека математиката сама по себе содржи прашања кои немаат одговор.

Подготвил: Маја Пероска

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука