X
 25.01.2022 Живот

Разделени сме со сопругот, а син ми остана да живее кај него. Како да постапам за да нема трауми?

Моментално сме разделени со сопругот, веќе месец дена. Судската процедура сѐ уште не е почната, а сопругот уште не сака да се согласи на развод.

Имаме 3 деца. Најголемото има 10 години и остана со татко му бидејќи не сакаше да дојде со мене за да не патува до училиште. Го оставив, не сакав сосила да го терам.

Но, би сакала да ве прашам како да постапам со него во однос на нашата моментална ситуација, за да нема трауми цел живот.
Исто така, мислам дека сопругот лошо му влијае со тоа што преку него ми кажува работи наместо да ми ги каже мене. Јас сметам дека не треба да го мешаме во проблемите што се меѓу нас.

Одговорот од психологот прочитајте го на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот