X
 26.06.2021 Забава

Илустрирани загатки што ќе го тестираат вашето критичко размислување

Секојдневно зависиме од нашите вештини за критичко размислување. Тие ни помагаат да ги анализираме фактите и да формираме одлуки што можат да влијаат на квалитетот на нашиот живот. Испитувајќи ги проблемите од овие загатки, можеби ќе научите колку сте вешти во донесувањето одлуки.

1
1. Кое копче треба да го притисне човекот за да избега од собата?

2
2. Што е погрешно со оваа фотографија?

3
3. Која бројка не припаѓа на фотографијата?

4
4. Што е погрешно со оваа фотографија?

5
5. Кој е вонземјанинот?

6
6. Што е погршно на оваа фотографија?

7
7. Кои двајца луѓе на фотографијата се брат и сестра?

8
8. Кој е крадецот?

9
9. Кој е Бен?

10
10. Што е погрешно на оваа фотографија?

11
11. Нешто не е како што треба на фотографијата. Што?Одговори:

1. Броевите одговараат на часовите, така што кога ќе се поврзат со часовникот, се добива триаголник.

2. Нема пеперутки во зима.

3. Осмата тројка од вториот ред е различна.

4. Клучот има различна шара од катанецот. Нема да одговара.

5. Човекот што јади банана. Ја јади погрешно, како првпат да гледа банана.

6. Жената во зелената јакна носи очила за пливање.

7. Парот од лево. Имаат ист бел прамен во нивните коси.

8. Жената носи украдена перика.

9. Бен е момчето што е наведнато, затоа што само тој не носи чевли.

10. Во балонот има рака.

11. Нема река на другата страна од мостот.

Извор: Bright Side
Фото: Freepik
Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Забава