X
 28.04.2020 Живот

Кога децата бараат карантински „данок“ во слатки - има како да не го „платите“

Мерките за заштита од коронавирусот се олабавени, па децата сега имаат поголема можност да си играат надвор и да не се постојано дома. Но и покрај тоа, тие уште не одат во градинка или училиште, разделени се од другарчињата, роднините и најголем дел од времето го минуваат со родителите. Многу од децата промените во секојдневието сакаат да ги компензираат со јадење слатки, кои, доколку се во прекумерни количества, не се здрави. Некои деца имаат и потреба да „се смират“ со благо.

Што да преземете и како да им помогнете на децата, а и себеси, советуваат нутриционист и психолог.

Прочитајте повеќе на Деца.мк.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот