X
 28.07.2020 Живот

Жртва сум на семејно насилство. Дали тоа може да влијае на развојот на моето бебе?

Имам 8-месечно бебе. Со сопругот сме пред развод и ситуацијата дома е многу напната. Жртва сум на физичко и психичко насилство. Имаше три-четири ситуации кои се случија пред детето. Тоа тогаш почнуваше да плаче. Успевав да го смирам најбрзо што може. Прашањето ми е колку ваквите ситуации влијаат на неговиот психички развој?

Ова е читателско прашање упатено до психолозите соработници на Деца.мк.
Одговорот на Јана Зенговска прочитајте го на овој ЛИНК.

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот