X
 29.04.2018 Живот

Деца.мк: Децата-извидници учат како да бидат самостојни, да делат и да работат тимски

Си имаме наша традиција, култура и вредности кои се засновани на извидничките закони и сите се водиме по нив. Преку извидништвото и програмата се придонесува за правилен психички, социјален, емотивен и духовен развој кај децата, вели Снежана Јанковиќ, началник на Првиот скопски извиднички одред

Извидништвото е една од најинтересните активности од која децата можат многу да научат за животот. Во светот постојат повеќе од 40 милиони извидници кои ги делат буквално истите вредности како и нашите. Деца.мк сака да им го доближи извидништвото на децата и на нивните родители.

Прочитајте повеќе на деца.мк на следниов линк

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот