X
 29.09.2023 Живот

Од денеска укината делумната забрана за движење во шуми

Национални шуми информира дека согласно нивното барање, од 27 септември, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство издаде согласност за укинување на делумната забрана за движење во шума поради процената дека е намален ризикот од појава на шумски пожари.

Укинувањето на делумната забрана за движење во шума стапува во сила денеска.

Како што наведуваат од претпријатието, со допис се известени Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, Министерството за внатрешни работи, Шумската полиција, Центарот за управување со кризи, Дирекцијата за заштита и спасување, Државниот инспекторат за шумарство и ловство, медиумите, како и подружниците во состав на јавното претпријатие.

Делумната забрана за движење во шума и шумско земјиште стапи во сила на 17 јули годинава согласно барањето од Национални шуми.

Извор: МИА

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот