X
 01.01.2017 Наука

Во кој период од животот луѓето се најзадоволни од животот?

Во животот најниско ниво на задоволство човек доживува меѓу 45 и 54 година, вели анкетата спроведена во 160 земји.
Оваа средовечна криза ја чувствуваат луѓето кои живеат во Америка, Канада, Велика Британија и Австралија, а истражувачите велат дека причината позади незадоволството е високото ниво на стрес, грижи и гнев во оваа фаза од животот.

Ова е возраста кога платата може да го достигне максимумот, и е најдоброто време за работа, и покрај ефектите кои ги има на благосостојбата.

Истражувачите откриваат дека најголемо задоволство луѓето доживуваат над 50-та година, а гневот започнува да исчезнува околу 45-та.

Табелата во продолжение покажува дека постои голема веројатност луѓето на оваа возраст да кажат дека не почувствувале среќа претходниот ден. 

Подготвил: Тамара Гроздановски

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Наука