X
 03.12.2023 Живот

За рецензирањето на учебниците по историја, новата концепција во практика, необичните миленичиња на Дарио Стојановски... Што пишувавме неделава

Додека трае новиот концепт за спојување на историјата со други предмети, професорите од Институтот за историја нема да рецензираат учебници

Професорите од Институтот за историја не прифаќаат да ги рецензираат учебниците по историја и општество за петто и шесто одделение зашто едногласно се против новиот концепт за спојување на историјата, географијата, етиката и граѓанското општество во новата наставна програма наречена Историја и општество, велат за Факултети.мк од Институтот за историја.

Новата концепција во практика: „Бараат да седиме 6 саати во училиште кое е во рурална средина, а последното дрво се става в оган на третиот час“

Сите ученици беа принудени да ја инсталираат апликацијата е-библиотека на своите уреди (мобилни телефони, уреди, компјутери). Дали имаат или немаат, дали знаат да ги користат, особено најмалите, никој не праша. Ние, наставничките, им ги инсталиравме бидејќи голем дел од родителите не се доволно едуцирани да користат компјутер, споделува одделенска наставничка

Дарио Стојановски чува над сто тарантули: „Некои гости толку се фасцинирани, што не можам да ги избркам од дома“

Дарио Стојановски уште од дете имал силна и необична пасија или, како што вели тој, опсесија да се грижи за необични миленичиња и животинчиња. Денес тој не може да си го замисли денот без неговите чудни миленичиња, чиј број е сериозно голем. Дома има можеби стотина тарантули, од кои повеќето се бебиња.

Издвојуваме

Живот