X
 04.05.2022 Живот

Анкета: На која возраст можат да се осамостојат младите во Македонија?

Цените на становите во земјава драстично се зголемија, а во последниот период се соочуваме со кризи и живееме во време кога сè ни изгледа несигурно. Сето тоа влијае врз носењето големи животни одлуки како купување сопствен дом или иселување од домот на родителите.

Затоа решивме да направиме кратка анкета за тоа кога еден млад жител може да се осамостои. Можете да ни одговорите и доколку одамна сте го напуштиле домот на родителите и да го споделите вашето искуство за тие времиња, за кои сметаме дека биле полесни за живеење.

Анкетата е анонимна, ве очекуваме.

*Оваа анкета не е на научна основа

Издвојуваме

Слични вести од Fakulteti.mk

Живот